SİZE ULAŞALIM

Hakkımızda

Anasayfa / Kurumsal / Hakkımızda

1981 yılında 3 çeşit ekmek üretimi yapan Ankara Halk Ekmek Fabrikası, çağımızın modern teknolojisi kullanılarak özverili çalışmalarla, bugün 50 çeşit ürün üretebilen ve günde 1 milyon adet ekmek üretme kapasitesine sahip modern bir tesis haline gelmiştir.

Bugün kendi kârı ile yeni bir fabrika kurabilen dev bir şirket hâline gelen fabrikamız, Ankara halkının 1/3'ünün ekmek gereksinimini karşılamaktadır.

Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş., Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ankara halkına daha iyi hizmet vermek ekmek fiyatlarında aşırı ve haksız uygulamaları önlemede etkin olmak maksadıyla kurulmuş bir İktisadi teşekküldür. Özellikle dar gelirli insanlarımızın, azımsanmayacak miktarda kazancının cebinde kalmasını sağlayan Halk Ekmek, bunun yanı sıra ekmek ve diğer unlu gıdaların kalite standardının oluşmasında da önemli bir misyon üstlenmektedir. Ankara Halk Ekmek ürettiği mamullerde görüntünün yanında kalite ve temizliğe de dikkat etmektedir. Şirketimiz, bütün imkânlarını kullanarak halkımıza daha çok hizmet sunmayı hedeflemektedir. Bu amaçla, sürekli olarak üretim kapasitesini artırmaktadır.


Halk Ekmek Fabrikası, yeni projelerle, tüketicilere en iyi imkânlarla hizmet vermenin gayreti içerisindedir. Bu gayret ve çabalar aralıksız devam etmektedir.
Halk Ekmek fabrikası, bir yandan son teknolojiyle donatılırken bir yandan da AR-GE çalışmaları aralıksız olarak devam etmektedir.


Hijyenik şartlarda üretilen ekmeklerin, sağlıklı ortamlarda satışa sunulabilmesi için ekmek satış büfelerinin büyük bir bölümü yenilenmiş, kalan kısmının da en kısa zamanda yenilenmesi planlanmaktadır. Estetikten yoksun ve birbirlerinden farklı görünümleriyle göze hoş görünmeyen simit camekânları için hazırlattığımız yeni tasarımlı büfelerimiz büyük ilgi gördü. Bütün simit camekânları, simitçilerin kendileri tarafından örnek büfemize uygun olarak yaptırdıkları büfelerle değiştirildi.

Günde 1milyon ekmek üretebilen ve dev bir tesis haline gelen fabrikamızda üretimin aksamaması için makine parkının sürekli bakım ve yenileme faaliyetleri devam etmekte olup, arızalar üretimi aksatmayacak şekilde giderilmektedir.
Ekmek taşıma sepetleri için modern bir yıkama ünitesi kurulmuş ve sepetlerin daha hijyenik ortamlarda temizlenmesi sağlanmıştır.

Fabrikamızda sanayi-üniversite işbirliği imalata yansıtılarak ürün standardı, yüksek verim, firenin düşürülmesi, ürün çeşitliliği çalışmaları yapılmaktadır.

İşletmemiz, imalat sanayi yanı sıra bir enstitü görevi üstlenmiş, 38 yıllık bilgi birikimi ve deneyimiyle, özellikle son yıllarda meslek liseleri, ilköğretim, üniversite öğrencilerine ve farklı illerdeki kurumlara vermiş olduğu stajlarla öğretici rolü üstlenerek, ülkemize kalifiye eleman yetiştirilmesinde yardımcı olmaktadır.

Temel hedefimiz hijyenik koşullarda, halkımıza daha kaliteli ve ucuz ekmek üretmektir.

sağlıklı üretim, hijyenik dağıtım

Kalite Politikamız

Yasalara ve mevzuatlara bağlı kalınarak çalışanların memnuniyetini sağlamak, işçi sağlığını ve güvenliğini oluşturmak, yasa ve mevzuatlar çerçevesinde çevre kirliliğini azaltmak, ürün çeşitlendirilmesine giderek, halkın temel gıda maddesi olan ekmekte fiyat
dengesini kurmak.

sağlıklı üretim

Hijyenik koşullarda, yasalara ve
mevzuatlara uygun üretim

kaliteli üretim

Hammadde ve üretim süreçlerinde
kalite öncülüğü yapmak

uygun fiyatlar

Halın temel gıda maddesi olan ekmekte
fiyat dengesini kurmak

hijyenik dağıtım

Hijyenik koşullarda üretilen ekmeklerin, hijyenik
ortamlarda müşteriye ulaşmasını sağlamak

ortaklık yapısı

Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş. 14.08.1979 tarihinde 70.000.000 TL.
sermaye ile kuruldu.
Nisan 1982'de üretime başladı.
1994 Mart ayında 270.000 adet gün olan ekmek üretimini bugün, 1 milyon 500 bin
adet güne çıkararak Türkiye'nin büyük Şirketleri arasında yer almayı başaran bir
şirket hâline geldi.

büfelerimiz

satış noktalarımız