Slide
Anketimize katılmak için tıklayın veya tarayın.
"Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden,rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."
Mustafa Kemal ATATÜRK

Üretim TesiSİMİZ

Adaletli ve Üretken Bir Geleceğin Parçası Olmak İçin Çalışıyoruz

ÜRETİM TESİSİMİZ

 

1981 yılında 4 adet tünel bant ile piyasadaki ekmek fiyatlarını dengelemek, sağlıklı koşullarda kaliteli ekmek üretmek amacıyla kurulan Halk Ekmek, Ankara’nın nüfus artışına paralel olarak ekmek talebindeki artışları karşılamak üzere fırın adetleri yıllar itibariyle artırılarak 1994’de 8 adet tünel fırına çıkarılmıştır.

1994 yılında 200.000 adet/gün ekmek üretilmekte iken, 1998 yılında 2 adet tünel fırın tamamen yenilenmiş, 2000 yılında ise 2 adet tünel fırın ilavesiyle 10 adet fırınla toplam kapasite 1.250.000 adet/güne ulaşmıştır. 1994’de 198 adet işçi ile yıllık üretim yapılırken, bugün bu rakam 503 işçiye çıkmıştır.

Üretim ve sevk alanı genişletilmiş, ayrıca AR-GE bölümü açılmıştır. Açılan bu AR-GE biriminde verimi ve kaliteyi artırıcı çalışmalar, hammadde ve ürün analizleri ile araştırmalara ağırlık verilmiştir. 2006 yılında 2 adet tünel fırın ilavesiyle fırın sayımız 12’ye çıkarılmıştır. Tarım Bakanlığının Ekmeği 300 grama çıkarmasından sonra üretimimiz 1.000.000 adet/gün olmuştur. 2008 yılında 13. ve 14. hatlarımız kurulmuştur. 14. fırınımız pide, simit, poğaça, cabata ekmeği ve bunun gibi çeşitli unlu mamulleri üretmektedir. Üretilen simit ve poğaça ürünleri, fabrika satış yerlerimizde satılmaktadır.

2019 yılı Mart ayında açılışı yapılan Glutensiz Üretim Tesisi ile fabrikamıza bağımsız bir üretim alanı kazandırılmış, çölyak ve fenilketonüri hastaları için üretmekte olduğumuz ürün yelpazesine yeni ürünler eklenmiştir. Glutensiz ekmek, un, çerez, kurabiye ve simit üretimimizle hastalarımıza desteğimiz devam etmektedir. 

Bakım onarım birimine alınan torna, pres, freze vb. aletler ile daha önceleri dışarıda yapılan tamiratlar fabrikamız bünyesinde ve elemanlarımızca yapılarak hem zaman tasarrufu hem de daha ucuz imalat sağlanmıştır.
Ülkemizde çeşitli zamanlarda yaşanan doğal afetlerde Ankara Halk Ekmek, ilk yardım ekipleri içerisinde yer almış Düzce, Sapanca, Sakarya depremlerinde yaklaşık olarak depremzedelere 10 milyon ekmek sevk edilmiştir. Bu depremler neticesinde halka sıcak ekmek dağıtmak amacıyla 2 adet seyyar fırın dizayn edilmiş ve bunlarla depremzedelere yerinde sıcak ekmek, dağıtılmıştır. Bu dorseler (fırınlar) Bingöl depreminde de kullanılarak hizmet vermiştir. 
İşletmemiz personeli ekmekçilikle, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, yangın tatbikatı, iş kazalarıyla ilgili eğitimlere tabi tutularak hijyenik ve güvenli ortamda imalat gerçekleştirmektedir. Fabrikamızda sanayi ve üniversite işbirliği, imalata yansıtılarak ürün standardı, yüksek verim, frenin düşürülmesi, ürün çeşidi üzerinde çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar neticesinde, Hacettepe Üniversitesi ile fenilketonüri ve çölyak hastaları için, gluteni düşürülmüş tıbbi ekmek imalatı gerçekleştirilmiştir. Bu ekmek, daha önceleri yurtdışından çok yüksek fiyatlarla ithal edilirken, Türkiye’de ilk kez kendi hammaddelerimizle üretimi gerçekleştirilmiştir. Bu ekmek, üretildikten sonra MET-VAK’a (Metabolik Hastalıklar Vakfı) teslim edilerek satışı vakıf aracılığı ile yapılmaktadır.
Fabrikamızca kendi ürünlerimizi teşhir etmek ve sıcak satış yapmak amacıyla Ankara’nın farklı yerlerinde 8 fabrika satış mağazası açılmış ve halkımızın hizmetine sunulmuştur.
Bakım onarım birimine alınan torna, pres, freze vb. aletler ile daha önceleri dışarıda yapılan tamiratlar fabrikamız bünyesinde ve elemanlarımızca yapılarak hem zaman tasarrufu hem de daha ucuz imalat sağlanmıştır.

Ülkemizde çeşitli zamanlarda yaşanan doğal afetlerde Ankara Halk Ekmek, ilk yardım ekipleri içerisinde yer almış Düzce, Sapanca, Sakarya depremlerinde yaklaşık olarak depremzedelere 10 milyon ekmek sevk edilmiştir. Bu depremler neticesinde halka sıcak ekmek dağıtmak amacıyla 2 adet seyyar fırın dizayn edilmiş ve bunlarla depremzedelere yerinde sıcak ekmek, dağıtılmıştır. Bu dorseler (fırınlar) Bingöl depreminde de kullanılarak hizmet vermiştir.

İşletmemiz personeli ekmekçilikle, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, yangın tatbikatı, iş kazalarıyla ilgili eğitimlere tabi tutularak hijyenik ve güvenli ortamda imalat gerçekleştirmektedir. Fabrikamızda sanayi ve üniversite işbirliği, imalata yansıtılarak ürün standardı, yüksek verim, frenin düşürülmesi, ürün çeşidi üzerinde çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar neticesinde, Hacettepe Üniversitesi ile fenilketonüri ve çölyak hastaları için, gluteni düşürülmüş tıbbi ekmek imalatı gerçekleştirilmiştir. Bu ekmek, daha önceleri yurtdışından çok yüksek fiyatlarla ithal edilirken, Türkiye’de ilk kez kendi hammaddelerimizle üretimi gerçekleştirilmiştir. Bu ekmek, üretildikten sonra MET-VAK’a (Metabolik Hastalıklar Vakfı) teslim edilerek satışı vakıf aracılığı ile yapılmaktadır. Fabrikamızca kendi ürünlerimizi teşhir etmek ve sıcak satış yapmak amacıyla Ankara’nın farklı yerlerinde 8 fabrika satış mağazası açılmış ve halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Sosyal Medya'da HALK EKMEK

Buğdayın ekmeğe olan zorlu yolculuğunu

Sofraların baş tacı, toplumumuzun temel besin maddesidir ekmek. Tarladan sofradaki yerini alıncaya kadar zahmetli bir yolculuktur ekmeğin öyküsü.

Ekmeğin kabul gören en eski hikayesine göre; ilk insanlar su ile ıslatılmış ve kendi haline bırakılmış buğday kırmasında gözeneklerin meydana geldiğini görmüşler ve gözenekli kütleyi sıcak taşlar üzerinde pişirdikleri zaman lezzetinin iyi olduğunu anlamışlardır. Cilalı Taş Devrinde Kestane, Meşe Palamudu gibi bazı bitkisel ürünlerin ezilip suyla karıştırdıktan sonra elde edilen hamurun, kızgın taşlar üzerinde ya da kül içerisinde pişirilerek yendiği de bilinmektedir.

Sağlıklı üretim, hijyenik dağıtım ...
footerlogolar

Sosyal Medyada Biz

Bize Ulaşın