Slide Slide
"Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden,rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."
Mustafa Kemal ATATÜRK

Ankaralı Üreticilerimizle
Üretim Seferberliği Başlattık

Başkent’te kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla; Ankara’nın çevre ilçelerindeki kadın kooperatifleri ve Ankaralı üreticilerle Halk Ekmek deneyimini birleştirdik.

NO

KOOPERATİFLER – ÜRETİCİ BİRLİKLER

ÜYE SAYILARI VE DIŞARIDAN İSTİHDAM EDİLEN ÇALIŞAN SAYISI

1

AFŞAR BALA’M KADIN GİRİŞİMİ ÜRT.VE İŞLT.KOOP. (BALA)

20
2

ANADOLU BACILARI KADIN GİRŞ. ÜRT. VE İŞLT. KOOP. (POLATLI)

12
3

KALECİK HANIMELİ KADIN GİR. ÜRT.VE İŞLT.KOOP. (KALECİK)

12
4

ÇUBUK KADIN GİRİŞİMİ TARIMSAL KOOP. (ÇUBUK)

23
5

BEYPAZARI KINALIELLER LEZZET ATÖL. TARM. KAL. KOOP. (BEYPAZARI)

22
6

KIZILCAHAMAM YAB. TAR. KALK. KOOP. (KIZILCAHAMAM)

50
7

AYAŞ AKKAYA TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ (AYAŞ)

24
8

BOYALI FENGERE KADIN ELİ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ (GÜDÜL)

22
9

ÇUBUK İLÇESİ MRKZ. MAH. TAR. KALK. KOOP. (ÇUBUK)

59
10

BAYRAM KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOP. (AYAŞ)

32
11

SINIRLI SORUMLU KAZAN OVASI TARIMSAL KALKINMA KOOP.(KAZAN)

7
12

SINIRLI SORUMLU YEŞİLYURTLU KADINLAR TARIMSAL KALKINMA KOOP. (HAYMANA)

15
13

ANKARA İLİ DAMZ.SIĞIR YET.BİRLİĞİ HAYV.GIDA VE SAN. A.Ş.

205
14

ÇANKAYA HAYMANA BALA Ş.KOÇHİSAR İLÇELERİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİR.

260
15

POLATLI SOĞAN ÜRETİCİLER BİRLİĞİ (POLATLI)

67
GENEL TOPLAM   830
Buğdayın ekmeğe olan zorlu yolculuğunu

Sofraların baş tacı, toplumumuzun temel besin maddesidir ekmek. Tarladan sofradaki yerini alıncaya kadar zahmetli bir yolculuktur ekmeğin öyküsü.

Ekmeğin kabul gören en eski hikayesine göre; ilk insanlar su ile ıslatılmış ve kendi haline bırakılmış buğday kırmasında gözeneklerin meydana geldiğini görmüşler ve gözenekli kütleyi sıcak taşlar üzerinde pişirdikleri zaman lezzetinin iyi olduğunu anlamışlardır. Cilalı Taş Devrinde Kestane, Meşe Palamudu gibi bazı bitkisel ürünlerin ezilip suyla karıştırdıktan sonra elde edilen hamurun, kızgın taşlar üzerinde ya da kül içerisinde pişirilerek yendiği de bilinmektedir.

Sağlıklı üretim, hijyenik dağıtım ...
logo-4
Halk Ekmek hakkındaki yeniklerden ve size özel ayrıcalıklarımızdan herkesten önce siz haberdar olun.

E-Bültene Hemen Kaydolun