23 Kasım 2014

Cabata Ekmek




 

 

Akdeniz lezzeti...



Sofranızda Akdeniz hafifliği


Ciabatta'nın dış kabuğu sert ve unsu, iç gözenekleri yumuşak ve farklı gözeneklidir. Ciabatta yapımında "Biga" adı verilen bekletilmiş maya kullanılmakta olup, ekmeğin yapılışında ilk fermantasyonunun uzun tutulması, hamura ilave edilen zeytinyağından dolayı ekmek şekillerinde ve gramajlarında çeşitlilikler gözlenmesi en büyük farklılığıdır. Çıtır çıtır unsu zeytin kokusuna sahip olması içeriğinde kullanılan zeytinyağından kaynaklanmaktadır. Zeytinyağının kalp dostu bir besin olduğu bilimsel çevrelerce kabul edilmekte olup, damar tıkanıklığını kontrol etmede, kolesterolü önlemede tansiyonu düşürmede yardımcı etkisi vardır. Ciabatta özellikle sabah kahvaltıları ile ilköğretim öğrencilerinin beslenmelerinin vazgeçilmez ürünü olarak sofralarınızda yerini alacaktır.

 
























ÜRÜN İLE İLGİLİ BASINDA ÇIKAN HABERLER