Slide Slide
"Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden,rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."
Mustafa Kemal ATATÜRK

ANADOLU’NUN GELENEKSEL EKMEKLERİNİ KİTAPLAŞTIRDIK

ANADOLU’NUN GELENEKSEL EKMEKLERİNİ KİTAPLAŞTIRDIK

Anadolu’nun kadim kültürü içerisinde buğday ve ekmeğin yeri çok önemlidir. Buğday ve ekmekle ilgili bilgiler yazılı bir kaynak olmadan asırlardır anne-babadan çocuklara aktarılmaktadır. Anadolu’da çok eski dönemlerden beri buğdayın yetiştirilmesinden genellikle erkekler sorumludur. Aile için en önemli koordinatör, planlayıcı ve belirleyici güç olan kadının ailenin beslenmesinde ve bu kitabın konusu olan ekmek yapımında da aktif rolü vardır.